Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

SPOŠTOVANI STARŠI IN OTROCI!

V Župniji Griže pripravljamo za čas počitnic 30. počitnikovanje otrok od 1. do 9. razreda v Ankaranu, tudi za otroke, ki sicer ne obiskujejo verouka, a sprejemajo župnijski program počitnikovanja. HURA PROSTI ČAS – ANKARAN 2020: " ZAUPAM, ZATO SI UPAM

Bivanje poteka v Župnijskem domu ob cerkvi sv. Nikolaja v Ankaranu. Tu so na razpolago prostori za bivanje, prenočišče, delo, igre… Za kopanje je namenjeno kopališče Adria s plažo in bazenom. Čas skupnega bivanja je namenjen druženju na temelju krščanskih vrednot. Zato imamo v program vključeno: duhovna razmišljanja, delo v malih skupinah,  delavnice, molitev, sveto mašo, petje, ples, kopanje, plavanje, animacijske, športne in razvedrilne igre.

V ceno programa je vključeno: organizacija,  priprava in izvedba programa, prevoz iz Griž v Ankaran in nazaj, nastanitev, prehrana, vstopnina za kopanje, turistična taksa, izvajanje ukrepov za preprečitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

Počitniški program bo potekal v DVEH SKUPINAH.

Prva skupina bo počitnikovala od ponedeljka, 6. do sobote, 11. julija.

Druga skupina bo počitnikovala od nedelje, 12. do petka, 17. julija.

Polna cena šestdnevnega programa znaša 158,00 €.

Za prijavljence  iz Občine ŽALEC bodo del prispevka pokrili sponzorji in Občina Žalec. Tako znaša prispevek prijavljenca 130,00 €. Pomoč iz sklada donatorskih sredstev udeležencem iz drugih občin je odvisna od višine darovanih sredstev dotične občine in dobrotnikov.

S prijavljencem se rešuje konkretni primer.

Število prijav je zaradi zahtevnejših pogojev počitnikovanja  za posamezni termin omejeno na največ do 35 prijavljencev. Prva skupina je že zasedena, nakaj prostih mest je še v drugi skupini.

Za udeležence iz Občine Žalec je v posameznem tednu rezerviranih 18 mest. Prijave zbiramo do 22. junija, oziroma do zapolnitve  mest.

V kolikor udeleženci iz ostalih občin ne zasedejo rezerviranih mest, se ta mesta razdelijo na udeležence s čakalne liste.

Prijavljenec za počitnikovanje prejme teden dni pred odhodom podrobnejša navodila.

Če bodo razmere dopuščale bo  izveden zadnji teden v mesecu juliju tudi Oratorij v Libojah.

Priprava in sama izvedba počitnikovanja je zahtevnejša kot minula leta. Še vedno nas spremlja nevarnost coronavirusa.  Zato starši in otroci upoštevajte naslednja navodila:

Prijavi se lahko in je prisotna v počitnikovanju  izključno zdrava oseba, ki v zadnjih 14 dneh ni imela kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov::

  • povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. je bil v tem obdobju zdrav.
  • ki v predhodnih dveh tednih niso imele znakov akutne okužbe dihal, ki niso bile testirane kot pozitivne na novi koronavirus,
  • V zadnjih 14 dneh ni bila v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  • in ki ni v eni izmed rizičnih skupin za resne posledice bolezni COVID-19.
  • Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu (najpogosteje družinski član), bo otrok ostal doma.

Organizator si pridružuje pravico, da v primeru zaostritverazmer in pogojev izvedbe programa v tednu pred izvedbo počitniškega programa, počitnikovanje odpove.

              Prijavnice so na voljo v župnišču Griže, 041 625 703

V želji, da lahko ponudimo ugodno ceno, vsako leto vodimo tudi akcijo zbiranja sponzorjev in donatorjev. Hvaležni vam bomo za pomoč pri iskanju dobrotnikov-sponzorjev. Prošnje za sponzorje  so  na  razpolago  pri  Župnijskem  uradu v Grižah.

Pozor!

 V vsako skupino sprejmemo do 35 udeležencev.

  1. V ponedeljek, 6. julija odide prva skupina otrok na počitnikovanje v Ankaran. Vrne se v soboto, 11. julija.
  2. V nedeljo,12. julija odide druga skupina otrok na počitnikovanje v Ankaran vrne se v petk, 17. julija.
Lokacija:
Print Friendly and PDF