Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

Praznovanja in navodila v januarju 2021

 1. Božičnega blagoslova družin in domov do nadaljnjega ne bo.
 2. Cerkev se za javno bogoslužje odpira v zelo omejenem številu navzočih vernikov. Trenutno lahko ob nedeljah sodelujejo samo prijavljeni. Pokličite na 041 625 703  za uvrstitev na seznam. Po maši je še vedno možno prejeti sveto obhajilo ali opraviti sveto spoved. Preberite oznanilo za sv. maše.

Za prihod v cerkev je obvezna uporaba zaščitne maske, ki si jo mora vstopajoči nadeti pred samim vstopom. Potrebno je razkužiti roke pred vstopom in  ob odhodu. V cerkvi se sedi samo na označenih mestih.

 

Bogoslužje v mesecu februarju.

 

 1. Za nami je enomesečno ponovno odprtje cerkve za vnovično javno bogoslužje ob omejenem številu vernikov. V januarju se je oblikovala skupina 55 vernikov, ki želijo obiskovati sveto mašo v župnijski cerkvi. S prvo nedeljo v mesecu februarju začenjamo znova z dvema mašama. Prva bo 8. h in druga ob 9.15 h.
 2. Celotna skupina je razdeljena v štiri skupine: A., B., C.in D.V nedeljo, 7. 2. in v nedeljo 21. 2. sta na vrsti skupini A ob 8.00 uri in skupna C ob 9.15 uri.
 3. V nedeljo, 14. 2. in v nedeljo 28. 2. pa ob 8.00 h B skupina in ob 9.15 uri skupina D.
 4. V cerkev prihajamo z zaščitno masko, pri vhodu pa si razkužimo roke. Sedimo na označenih mestih.
 5. K maši predemo najmanj 10 minut pred začetkom, da lahko v miru zasedemo svoj prostor.
 6. Med delavniki niso potrebne prijave.
 7. Kako bo potekalo bogoslužje v mesecu marcu, bomo videli v drugi polovici februarja.
 8. V Libojah ostaja nedeljsko bogoslužje ob 10.30 h v eni skupini z izmenjavanjem obiskovalcev.
 9. Če je kdo pozabil, kdaj je njegove nedelja in ura, naj pokliče v župnišče.
 10. Če kdo na določeno nedeljo ne more k sveti maši, naj v petek popoldne ali v soboto dopoldne pokliče. da poiščemo zamenjavo.
 11. Tudi v mesecu marcu bo, dokler veljajo trenutni ukrepi, potrebna prijava za nedeljsko sveto mašo. Skupine, ki so bile v februarju se ponovijo tudi v meseci marcu Za zadnjo, cvetno nedeljo, bomo pa bolj podrobno vedeli po 15. marcu. Za praznik sv. Jožefa, 19. 3. in praznik Gospodovega oznanjenja, 25.3. bo potrebna prijava. Ob 8. in 18. v Grižah.
 12. Urnik svetih maša na cvetno nedeljo, 28. 3. Ob 6.45 skupina B, ob 8.00 skupina A, ob 9.15 skupina D, ob 10.30 skupina C. Ob 16.00 Libojah. Kdor še ni prijavljen v posamezno skupino se mora prijaviti. Število prostih mest je omejeno. Uvedli smo še sveto mašo na cvetno soboto ob 18.00 uri v žup. cerkvi.
Lokacija:
Print Friendly and PDF