Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

SPOŠTOVANI STARŠI IN OTROCI!

V Župniji Griže pripravljamo za čas počitnic 28. počitnikovanje otrok od 1. do 9. razreda v Ankaranu, tudi za otroke, ki sicer ne obiskujejo verouka, a sprejemajo župnijski program počitnikovanja. Vsako leto počitnikuje med 110 in 130 otrok in animatorjev. Počitniški program nosi naslov: HURA PROSTI ČAS – ANKARAN 2018: "ENO JE POTREBNO!˝

Bivanje poteka v Župnijskem domu ob cerkvi sv. Nikolaja v Ankaranu. Tu so na razpolago prostori za bivanje, prenočišče, delo, igre… Za kopanje je namenjeno kopališče Adria s plažo in bazenom. Čas skupnega bivanja je namenjen druženju na temelju krščanskih vrednot. Zato imamo v program vključeno: duhovna razmišljanja, delo v malih skupinah,  delavnice, molitev, sveto mašo, petje, ples, kopanje, plavanje, animacijske, športne in razvedrilne igre.

V ceno programa je vključeno: organizacija,  priprava in izvedba programa, prevoz iz Griž v Ankaran in nazaj, nastanitev, prehrana, vstopnina za kopanje, turistična taksa.

Počitniški program bo potekal  v  DVEH SKUPINAH:

       1. Prva skupina bo počitnikovala od ponedeljka, 2. do nedelje, 8. julija.

       2. Druga skupina bo počitnikovala od nedelje, 8. do sobote, 14. julija.

Polna cena sedemdnevnega programa znaša 155,00 €.

Za prijavljence iz Občine ŽALEC bodo del prispevka v višini 37% pokrili sponzorji in Občina Žalec. Tako znaša prispevek prijavljenca 98,00 €. Pomoč iz sklada donatorskih sredstev udeležencem iz drugih občin je odvisna od višine darovanih sredstev dotične občine in dobrotnikov.

S prijavljencem se rešuje konkretni primer.

Prijave zbiramo do 8. junija, oziroma do zasedbe mest. Za udeležence iz Občine Žalec je v programu rezerviranih 35 mest. Prijavljenec za počitnikovanje konec junija prejme še podrobnejša navodila. Ob prijavi poravnate polovico prispevka, ostalo vsoto do odhoda, oziroma po dogovoru.

Delovni naslov počitniškega programa se glasi: "ENO JE POTREBNO!". Letošnja zgodba govori o velikem misijonarju Frideriku Ireneju Baragu. Rojen je bil 1797 leta v Mali vasi pri Dobrniču na Dolenjskem. Kot misijonar je v 19. stoletju deloval med Indijanci v severni Ameriki. Letos mineva 150 let od njegove smrti.

Dopoldansko dogajanje se odvija v prestavitvi igrane zgodbe " Eno je potrebno", delo po malih skupinah in v različnih delavnicah. Celotna  skupina udeležencev je razdeljena v manjše skupine po šolski starosti. Popoldanski čas preživljamo v kopanju in plavanju. Večerni program je zapolnjen z raznimi družabnimi  igrami, igrami z žogo, plesom, prostimi igrami….

V želji, da lahko ponudimo ugodno ceno, vsako leto vodimo tudi akcijo zbiranja sponzorjev in donatorjev. Hvaležni vam bomo za pomoč pri iskanju dobrotnikov-sponzorjev. Prošnje za sponzorje  so  na  razpolago  pri  Župnijskem  uradu v Grižah.

Pozor!

V prvo skupno od 2. do 8. julija zaradi manjšega števila animatorjev sprejmemo samo 30 udeležencev. Če se bo število animatorjev povečalo, bo možno tudi večje število.

 V drugo skupino od 8. do 14. julija sprejmemo do 50 udeležencev.

Prijavnico prenesite na svoj računalnik, nato jo odprete s pdf readerjem in jo izpolnite, natisnete, podpišete in pošljete  ali osebno prinesete v pisarno Župnije Griže.

Prenesite prijavnico... (kliknite)

ORATORIJ  2018  v Libojah

V Župnijskem domu  v Libojah pripravljamo 22. Oratorij. Tu so na razpolago prostori za bivanje, prenočišče, delo, igre…

Oratorij bo potekal od ponedeljka, 30. julija do petka, 3. avgusta 2018. Prijavijo se lahko otroci od 1. do 9. razreda osnovne šole. Starejši za pomoč pri vodenju programa. Vsak prijavljenec dobi še podrobna navodila glede prihoda in potrebne opreme za bivanje in delo.

Prijave zbiramo do 20. julija, oziroma do zasedbe mest. Prispevek za prevoz na kopanje, vstopnina za  termalno kopališče, hrana za piknik in  malico bo predvidoma znašal 28.00 € in se poravna ob prihodu na Oratorij.

Prijavnica za Oratorij Ankaran in

P

Počitnice  Ankaran in Oratorij 2018

Dva počitniška tedna v Ankaranu sta z nami. Razen enega dneva v drugem tednu je bilo vseskozi sončno in toplo.  V prvi skupini je bilo skupno 41 in v drugem tednu 70 udeležencev in animatorjev.  V petih igranih zgodbah so otroci odkrivali in spoznavali življenje in delo misijonarja Friderika Ireneja Baraga. Hvala vsem sponzorjem in dobrotnikom za finančno in materialno podporo pri izvedbi počitniškega programa.

Za Oratorij v župnijskem domu še zbiramo prijave. Prijavnica se najde na spletni strani Župnije Griže. Oratorij bo med 30. 7. in 3. 8. 2018.

Lokacija:
Print Friendly and PDF