Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

DOGODKI IN PRAZNOVANJA 2020
 1. V ponedeljek, 27. 1. se prične redni verouk.
 2. Ponedeljke, 27. 1. po večerni sveti maši redna seja ŽPS.
 3. Blagoslov družin in domov bo v okviru razpoložljivega časa potekal še v mesecu februarju.
 4. Svečnica, nedelja, 2. februarja pri vseh mašah blagoslov sveč.
 5. Blagoslov sv. Blaža v ponedeljek, 3. 2. Pri večerni maši ob 18.00 uri.
 6. Sreda, 5. 2. srečanje za starše devetega razreda ob 18.00 uri v župnišču.
 7. Prvi petek, 7. 2., dopoldne obisk bolnikov in ostarelih. Ob 17.00 molitvena ura in sveta maša ob 18.00 uri.
 8. Celodnevno češčenje SRT, soboto, 8. 2 in v nedeljo, 9. 2. Glej poseben razpored.
 9. God Lurške Matere Božje, v torek, 11. 2. ob 7.00 uri.
 10. Delovno srečanje Župnijske Karitas v torek, 11. 2. ob 8.00 v župnišču.
 11. Na Lurdu sveta maša v nedeljo, 16. 2. Ob 10.30 uri.
 12. Začetek postnega časa, Pepelnična sreda, 26. februarja, strogi postni dan.
 13. V ponedeljek, 2. marca, seja ŽPS, po večerni sv. maši.
 14. Križev pot, vsak postni petek v župnijski cerkvi ob 18.00 uri, vmes priložnost za sveto spoved, ob 18.30 sv. maša.
 15. V Libojah križev pot vsak postni četrtek od 5. marca dalje, ob 17.45. uri, sledi sveta maša.
 16. Kvaterna nedelja, 8. 3. darovanje za bogoslovje in semenišče.
 17. V nedeljo, 15. marca med jutranjo in pozno sv. mašo tiho češčenje svetega Rešnjega telesa in priložnost za prejem svete spovedi.
 18. V nedeljo, 15. marca v Libojah med 14.30 in 15.00 uro tiho češčenje SRT. Priložnost za sveto spoved. Ob 15.00 sv. maša.
 19. Praznik sv. Jožefa, četrtek, 19. marca, sveta maša ob 8.00 in 18.00 urižupnijski cerkvi, V Libojah ob 17.00 uri.
 20. Teden družine med19. in 25. marcem 2020.
 21. V nedeljo, 22. marca izbiramopredloge za člane Župnijskega pastoralnega svetaza mandatno obdobje 2020-2025. Teden prej, v nedeljo, 15. marca se bodo delili volilni listi.
 22. Praznik Gospodovega oznanjenja v sredo, 25. marca sv. maša ob 8.00 in 18.00 uri.
 23. Delavnica izdelovanje cvetnih butar bo v petek, 3. aprila ob 16.00 uri v župnišču.
 24. V sredo, 11. marca, seja ŽGS in ključarjev, ob 19.00 uri v župnišču.
 25. Po naročilu slov. škofov bodo do preklica  svete maše ob delavnikih in nedeljah brez navočnosti vernikov.  Več si pooglejte v naslovu obhajanje velike noči 2020.
 26. V soboto 18. aprila bi po ustaljenem programu župnijskega življenja morali imeti praznik podelitve svete birme za letošnje birmance. Žal je epidemija vse postavila glavo. Slovenski škofje so vse birme do nadaljnjega odpovedali. Nov razpored bo znan, ko se bodo zadeve z epidemijo umirile.
 27. Vprašanje je tudi, kako bo s svetim obhajilom v mesecu maju.
 28. Verouka tudi zaenkrat še ni. Veroučenci nadejo veroučno delo za spletni strani naše župnije.
 29. Že dober mesec ni nedeljske svete maše z župnijskim občestvom in tudi ne nedeljske nabirke, s katero pokrivamo mesečne račune komunalnih storitev. Hvala vsem tistim, ki ste na to pomisli in na župnijski TRR nakazali svoj dar ali ga prinesli v župnišče.
 30. Hvala tudi za naročilo svetih maš. Kdor želi naročiti sveto mašo, lahko pokliče na telefon.
 31. Zaenkrat mašujem po namenih, ki so bili dani za določen datum ali pa po namenih, za katerega ni bilo posebej določeno, kdaj naj bo opravljen. Namene lahko sledite na spletni strani.
 32. Z gradbenim podjetjem se pogovarjamo o nadaljevanju del urejevanja dvorišča pri župnijski cerkvi. Sprejet je ponudbeni predračun. Začetek del pa je odvisen od prenehanje epidemije coronavirusa.
 33. V velikonočnem pismu je že bilo zapisano, da smo dobili prenovljeni božji grob in obnovljen kip Vstalega Jezusa. Oboje si bo mogoče ogledati, ko se bo znova začelo redno bogoslužje.
 34. Žup. Karitas bo v torek, 14. aprila zaradi epidemije zaprta. Za nujne primere pokličite 041 625 703.
 35. Svete maše do nadaljnjega še vedno potekajo brez navzočnosti vernikov.
 36. V soboto, 18. aprila bi morala biti slovesnost svete birme, a je odložena za nedoločen čas. Podobno se bo verjetno zgodilo tudi s prvim sveti obhajilom. Verouka tudi zaenkrat še ni. Veroučenci nadejo veroučno delo za spletni strani naše župnije.
 37. Hvala vsem, ki ste v času omejevanja druženja in gibanja zaradi coronavirusa pomislili na finančne obveznosti župnije in na župnijski TRR nakazali svoj dar ali ga prinesli v župnišče. Tako smo lahko dospele račune za komunalne storitve za mesec marec poravnali .
 38. Hvala tudi za naročilo svetih maš. Kdor želi naročiti sveto mašo, lahko pokliče na telefon.
 39. Zaenkrat mašujem po namenih, ki so bili dani za določen datum ali pa po namenih, za katerega ni bilo posebej določeno, kdaj naj bo opravljen. Namene lahko sledite na spletni strani.
 40. Z gradbenim podjetjem se pogovarjamo o nadaljevanju del urejevanja dvorišča pri župnijski cerkvi. Sprejet je ponudbeni predračun. Začetek del pa je odvisen od prenehanje epidemije coronavirusa.
 41. V velikonočnem pismu je že bilo zapisano, da smo dobili prenovljeni božji grob in obnovljen kip Vstalega Jezusa. Oboje si bo mogoče ogledati, ko se bo znova začelo redno bogoslužje.
 42. Žup. Karitas obvešča, da bo v torek, 28. aprila izredna delitev pomoči med 9. in 11. uro. Za nujne primere pokličite  041 625 703.
 43. V ponedelk, 27. aprila bo ob 15,00 uri potekalo srečanje animatorjev za počitniki program Ankaran in oratorij  preko video konference.
 44. Svete maše do nadaljnjega še vedno potekajo brez navzočnosti vernikov.
 45. Pred nami je mesec majnik, ko obhajamo šmarnično pobožnost.ker ostajajo zaprte, spremljate šmarnično dogajanja po valovih radia Ognjišče.
 46. S ponedeljkom, 4. maja smo znova začeli sv. mašo z navzočnostjo vernikov, z omejitvami v številu navzočih v cerkvi. Obvezna je uporaba mask,razkuževanje rok ob vstopu in sedenje na razdaljo.
 47. V cerkvi skušajte vedno sedeti na istem mestu, da bo lažje razkuževati klopi..
 48. Smo v mesecu majniku. Šmarnična pobožnost poteka samo v župnijski cerkvi ob 19.00 uri.
 49. V nedeljo, 10. maja smo v omejenih danostih praznovali pankraško nedeljo. Hvala vsem, ki ste svoj dar namenili  za nadaljevanje del urejevanja dvorišča župnijske cerkve. Zavetnika cerkve in župnije smo se še posebej spomnili v torek, 12. maja, ko praznujemo njegov god..
 50. Verouka do konca šolskega leta ne bo.Zaključili ga bomo kot je bilo predvideno. Za mesec maj najdejo veroučenci veroučno delo za spletni strani naše župnije v zavihku Župnijski verouk.
 51. Pred praznikom Gospodovega vnebohoda potekajo prošnje procesije. Letos bomo molitve, zaradi omejitve druženja opravili kar v cerkve. V ponedeljek in torek v Grižah in v sredo v Libojah. Vsakič na začetku svete maše ob 19.00 uri..
 52. Četrtek, 21. maja praznik Gospodovega vnebohoda. Sv maše: v Grižah ob 8. in ob 19.00in v Libojah ob 17.30 uri.
 53. Hvala vsem, ki ste v času omejevanja druženja in gibanja zaradi coronavirusa pomislili na finančne obveznosti župnije in na župnijski TRR nakazali svoj dar ali ga prinesli v župnišče. Tako smo lahko račune za komunalne storitve v roku poravnali.
 54. Hvala tudi za naročilo svetih maš. Kdor želi naročiti sveto mašo, lahko pokliče na telefon.
 55. Prenovljeni božji grob, kip Vstalega Jezusa in svečnik za velikonočno svečo je sedaj možno videti.
 56. Trenutno pa urejujemo prostor nad zakristijo, kjer se hrani različna bogoslužna oprema.
 57. V nedeljo, 17. maja smo po navodilih Slovenskeškofovske konference obhajali praznik prvega svetega obhajila. Med tednom so otroci pristopili k prvi sveti spovedi. V nedeljo so bilo prvoobhajanci razdeljeni v tri skupine. Prva skupina petih prvoobhajancev je pristopila k prvemu svetemu obhajiluob 9. uri. Ob 11. uri še druga skupina petih prvoobhajancev. Popoldne ob 16.00 uri pa še tretja skupina dveh prvoobhajancev v Libojah.Dan je bil tudi po vremenu lep za prvoobhajilno slovesnost. Tako so prvoobhajanci, kljub določenim omejitvam, lahko pristopili k prvemu svetemu obhajilu po dogovorjenem programu. Hvala staršem, ki so v času epidemiji aktivno sodelovali v pripravi na prvo sveto obhajilo.
 58. Pred nami je binkoštni praznik, s katerim zaključujemovelikonočni čas. Na binkoštni ponedeljek, 1. junija, bo sveta maša samo v župnijski cerkvi ob 8. in 19. uri.
 59. Prostor nad zakristijo, kjer se hrani različna bogoslužna oprema, je pripravljen za namestitev omare in predalnikov za shranjevanjeoltarnih prtov, mašnih oblačil in druge bogoslužne opreme. V prvi polovici junija bo oprema nameščena.
 60. V torek ,2. junija so škofje dali nova navodila za obhajanje bogoslužja in prejemanje zakramentov v naših cerkvah. Nova navodila poglejte v tem oznanilo ali pri vhodu v cerkev.
 61. V cerkvi skušajte vedno sedeti na istem mestu, da bo lažje razkuževati klopi.
 62. V nedeljo, 7. junija, praznik Svete Trojice, obhajamo kvaterno nedeljo in bo nabirka namenjena za bogoslovje in semenišče.
 63. V četrtek, 11. junija obhajamo praznik svetega Rešnjega telesa. Sveti maši v Grižah ob 8.00 in ob 19.00
 64. Zunanje slovesnosti praznika svetega Rešnjega telesa zaradi določenih omejitev ne bomo obhajali s procesijo zunaj cerkve. Krajšo obliko bomo imeli v cerkvi po jutranji sveti maši.
 65. V soboto, 20. junija bo ob 9.00 uri v cerkvi svete Neže v Libojah potekala slovesnost podelitve svete birme. Redna birma bi morala biti 18. aprila in je zaradi epidemije in zaprtja cerkva odpadla. Birmanci bodo birmansko devetdnevnico opravili v domači družini.
 66. Peš romanja na Goro Oljko in šmohorske nedelje letos ne bo.
 67. V nedeljo, 14. in nedeljo, 28. junija bo v Libojah podelitev svetega krsta
 68. V nedeljo, 14. in nedeljo, 28. junija bo v Libojah podelitev svetega krsta.
 69. Na zadnjo nedeljo junija praznujemo lepo nedeljo na Lurdu s procesijo sv. Rešnjega telesa. Tudi te slovesnosti letos na Lurdu ne bo.
 70. Na praznik državnosti bo v četrtek, 25. junija sveta maša za domovino ob 8. uri v župnijski cerkvi.
 71. V ponedeljek, 29. junija praznujemo praznik apostolov Petra in Pavla. Sveti maši bodo ob 8.00 in 19.00 v Grižah.
 72. Vsem obiralkam in obiralcem ter predelovalcem obranih češenj iskrena hvala za opravljano delo. Bog je obilno blagoslovil letošnji pridelek češenj. V ponedeljek,  pridejo na vrsti višnje.
 73. V nedeljo, 5. julija se prične poletni urnik nedeljske svete maše: ob 8.00 v Grižah in ob 9.30 v Libojah.
 74. V nedeljo, 5. julija vozimo opremo in hrano za počitnikovanje otrok v Ankaranu.
 75. V nedeljo, 5. julija smo pričeli s poletnim urnikom nedeljske svete maše: ob 8.00 v Grižah in ob 9.30 v Libojah.
 76. V ponedeljek, 6. julija odide prva skupina otrok na počitnikovanje v Ankaran. Vrne se v soboto, 11. julija.
 77. V nedeljo,12. julija odide druga skupina otrok na počitnikovanje v Ankaran.
 78. Med 27. in 31. julijem bo oratorij v Libojah.
 79. Med 5. in 19. julijem bo župnijska pisarna zaprta. Dežurstvo za obisk bolnikovin za pogrebe bo skrbel župnijski urad Šempeter.
 80. V nedeljo, 26. julija praznujemo Krištofovo nedeljo. Po obeh mašah bo blagoslov vozil in šoferjev. Darovanje bo za misijonska akcijo MIVA.
 81. Zaradi nepredvidljivega poteka coronavirusa svete maše na Jegrišah letos ne bo.
 82. Vsakoletno romanje župnijskih sodelavcev letos odpade.
 83. Zaradi negotovih razmer zaradi coronavirusa so odpovedani tudi spremljevalni dogodki 25. praznika župnije. Na programu zaenkrat še ostaja župnijsko praznovanje obletnic porok.
 84. V torek, 11. 8. postajamo šotor, v sredo 12. 8.pripravljamo opremo.
 85. Na praznik Marijinega vnebovzetja, v soboto, 15. 8. bo sveta maša ob 8.00 v župnijski cerkvi in ob 17.00 v Libojah
 86. Zaradi negotovih razmer zaradi corona-virusa so odpovedani tudi spremljevalni dogodki 25. praznika župnije. Na programu ostajažupnijsko praznovanje obletnic porok in
 87. V nedeljo, 23. avgusta bo v Libojah ob 10.00 uri praznoval ponovitev zlate maše lazarist, g. Anton Lavrič. Praznovanje zlate maše bo hkrati tudi bogoslužno praznovanje 25. praznika župnije.
 88. Mala maša, torek, 8. septembra ob 8.00 uri v župnijski cerkvi. Na Lurdu ni svete maše.
 89. Škofijski molitveni dan za duhovne poklice bomo obhajali za našo škofijo v Petrovčah. Skupna molitev bo v soboto, 12. 9, ob 9.00. ob 10.00 sv. maša
 90. V nedeljo, 13. septembra bo po naročilu papeža Frančiška nedeljski dar namenjenvzdrževanju svetih krajev v sveti Deželi.
 91. Na kvaterno nedeljo, 27. septembra bo darovanje za bogoslovje in semenišče.
 92. Slomškova nedelja bo 27. septembra na Bizeljskem ob 16.00 uri.
 93. Romanja na Brezje v nedeljo, 4. oktobra zaradi premalega števila prijav ne bo.
 94. Začetek rednega verouka, ponedeljek, 28. 9. 2020.
 95. Sveta maša ob začetku veroučnega leta, nedelja, 4. oktobra: V Grižah 7.15 in 10.30, Liboje ob 9.00 uri z blagoslovom šolskih torb.
 96. Misijonska nedelja, 18. oktobra, darovanje za misijone.
 97. V ponedeljek, 19. 10. praznovanje 136. obletnice posvetitve žup. cerkve.
 98. Praznik Vseh Svetih, nedelja, 1.11. Svete maše ob 8.00 v Grižah in 9.30 v Libojahz molitvami za rajne. Ob 14.00 v Grižah z molitvami za pokojne na pokopališču. Ob 18.00 molitve za rajne doma in v cerkvi.
 99. Vernih duš dan ponedeljek, 2. novembra ob 8. in 18.00 uri.
 100. Zahvalna nedelja 8. novembra. Hvala vsem, ki s krščanskim življenjem, molitvijo, darovi, delom, pomočjo skrbite za živost domače župnije in celotne Cerkve.
 101. Kako bo z mašami v prihodnje, bodo pokazale zdravstvene razmere.
 102. V ponedeljek, 9.11. odpade redna 2. seja ŽPS. Prestavljena za nedoločen čas.
 103. V torek, 10. 11. bo ŽKG ob upoštevanju vseh zdravstvih ukrepovmed 9. in 11. uro delila prehrambne in druge artikle. Prejemniki naj to tudi upoštevajo.
 104. Romanje Marijine podobe od 1. adventne nedelje in do 16. decembra letos ne bo. Družine, ki ste v minulih letih pod svojo streho sprejele Marijino podobo si sami doma v tistem času pripravite molitveno srečanje ob Marijini podobi.
 105. Protikoronski ukrepi se nadaljujejo, tako cerkve še naprej ostajajo zaprte, verouk pa poteka na daljavo.
 106. Bogoslužje na sveti večer 18.00,
 107. Na božični dan ob 9.00 v župnijski cerkvi, ob 10.30 v Libojah.
 108. božičnega blagoslova družin in domov do nadaljnjega ne bo.
 109. Zahvalne nedelje 2020
 110. Za nami je mesec november. To je mesec zahvalnih nedelj, ki jih obhajamo v župnijski cerkvi, na Lurdu in v Libojah. Pridelki zemlje in sadovi dela naših rok, prineseni pred daritveni oltar, govorijo o naši hvaležnosti Bogu za darove, ki jih prejemamo skozi leto za svoje telesno, duhovno in dušno življenje. Hkrati pomenijo našo zahvalo Bogu, da zmoremo s prejetimi talenti delavnosti, znanja, ljubezni, vere in upanja opraviti vsak svoje delo, ki nam je zaupano, da si priskrbimo zase in za druge svoj vsakdanji kruh. Letošnje zahvalne nedelje so minile brez teh vidnih zahvalnih darov, saj so cerkve ves mesec ostale zaprte za javno bogoslužje.

   Pa vendar se še vedno vsak dan daruje sveta maše, ki pravzaprav pomeni zahvalo Bogu. Najprej Bogu zahvalo za dar odrešenja in  potem zahvalo  Bogu za vse kar prejemamo v svojem vsakdanjem življenju. Čeprav ne morete biti navzoči pri bogoslužju, ker nas ovira coranavirus, pa se vendarle v duhu povezujemo v oltarno občestvo v hvaležnosti, da smo še tu, da smo primerno zdravi, da lahko še opravljamo svoje vsakdanje delo, da smemo  sobivati svojimi najbližjimi, da smo lahko z modernimi tehničnimi pripomočki slišno ali vidno medsebojno povezani, da lahko stopimo ven na dvorišče in se nadihamo svežega zraka. V tem času je tudi bila sv. maša na čast sv. Roku za odvrnitev epidemije. V omejenosti coronavirusa ostajamo svobodni... Morda je to čas, ko se preizkuša naša odzivnost na molitev Očenaša, ko molimo »Zgodi se tvoja volja«. Adventni čas je tudi vabilo, da bi skupaj z Marijo razmišljali o poti, kako slediti in izpolniti božje pričakovanje našega življenja, kakor je to v svojem adventu storila Marija, da se je lahko potem zgodila božična skrivnost, ki vedno znova prinaša upanje tudi nam danes...

  V duhu zahvalnih nedelj naj izrečem zahvalo vsem, ki ste v tem coronskem letu v pokazali zavest skrbi in čut soodgovornosti za življenje svoje župnije, in s finančnimi darovi ali drugimi darovi pomagali pokrivati nastale vsakomesečne stroške, ko ni rednih nedeljskih nabirk. Hvala tudi za vašo skrb, ki ste je izkazali svojemu župniku. Naj Bog vsakemu povrne po božji dobrotljivosti.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF