Preskoči na vsebino


Vnesite vaš naslov

Pankraški teden 2022

Po treh letih imamo znova živahen pankraški teden ob godu sv. Pankracija zavetnika župnije in župnijske cerkve:

  • Florjanova nedelja, 8. 5. ob 9.15 PGD Kasaze–Liboje, Griže in Zabukovica. PGD Kasaze –Liboje pripravi 23. srečanje
  • God sv. Pankracija se po novem praznuje 11. maja. Sveta maša bo v sredo, 11. maja ob 18.30 uri. Vodil jo bo dekan, Srečko Hren. Po maši bo blagoslov novega spomenika župnika in čebelarja Janeza Goličnika, spominskih plošč duhovnikov, ki so delovali v Grižah od leta 1498 do današnjih dni in obnovljenih duhovniških nagrobnikov. Hkrati bo tudi blagoslov novih poti na pokopališču. Pri blagoslovu sodelujejo: Čebelarsko društvo Griže, Čebelarska zveza Spodnje Savinjske doline, Občina Žalec, JKP Žalec in pihalna godba Zabukovica.
  • V soboto, 14. maja bo v Dvorani Doma svobode ob 19.00 uri predstavitev knjižnega dela Zgodovina griške župnije sv. Pankracija. Na predstavitvi bo glavni avtor, g. Ivan Dolinar. Svojo udeležbo je napovedal tudi celjski škof. Sodelujeta glasbeni skupini Ubrane strune in Zabukovčani.
  • Pankraška nedelja, 15. maja. Praznujemo 24. obletnico začetka praznovanja 500-letnega jubileja rednega dušno- pastirskega dela v Grižah. Ob 7.30 in 9.30 uri slovesni sveti maši. Med nami bo celjski škof Maksimiljan Matjaž, ki bo na začetku svete maše blagoslovil prenovljeno dvorišče župnijske cerkve. V Libojah to nedeljo ne bo svete maše.
  • Sodelujmo v prazničnem pankraškem tednu.
  • Zahvala Bogu in dobrotnikom

    Z veliko zahvalo Bogu bomo v nedeljo, 15. maja, opravili blagoslovov letošnjih del. Hkrati pa se Bogu in dobrotnikom zahvaljujemo za vsa opravljena dela, ki so bila opravljena v prenovi in obnovi župnijske cerkve sv. Pankracija v minulih 25. letih, ko smo začeli praznovati 500-letni jubilej. Zahvala Bogu in priprošnji sv. Pankracija, da smo brez nezgod opravili vsa načrtovan dela. Zahvala dobrotnikom, da smo lahko sproti poravnali opravljeno delo.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF